Prin procesul de digitizare, hărţile, planurile sau planşele pe suport de hârtie, care sunt păstrate în arhivele instituţiilor noastre – primării, consilii judeţene, poliţie, ISU, regii autonome – dar şi ale companiilor private, pot fi transformate în hărţi digitale, devenind astfel mult mai uşor de utilizat. Transpunem în format digital vectorial orice hărţi sau planuri pe suport pe hârtie oferind clienţilor noştri produse digitale corespunzătoare care să îi ajute în activităţile lor.
Imaginile satelitare, planşele topografice sau hărţile pe hârtie conţin informaţii despre suprafaţa terestră fotografiată sau reprezentată, cum ar fi linia drumurilor, conturul frontierelor proprietăţilor, forma clădirilor, graniţele între anumite zone. Aceste informaţii sunt extrase din imagini şi transpuse în Sisteme Informatice Geografice care pot fi prelucrate şi analizate ulterior. Harta digitală este adusă prin translaţie, rotaţie, scalare şi deformare în coordonatele sistemului de proiecţie curent, astfel încât elementele sale să ajungă în poziţiile corespunzătoare realităţii, ulterior, pe baza acestor date georeferenţiate, se obţin datele geografice.
Avem o bogată experienţă în digitizarea a sute de planşe topografice şi tematice, în interpretarea ortofotogramelor şi digitizarea pe baza acestora. Echipa noastră de specialişti GIS este pregătită să ofere soluţii optime pentru a transpune datele de pe hârtie în lumea digitală.