Ce este soluţia Drive Time

Soluţia Drive Time reprezintă o zonă din care se poate ajunge într-o locație predefinită cu autoturismul, într-o unitate de timp. Pentru clienţii noştri, realizăm proiecte de Drive Time în urma cărora aceştia pot vedea reprezentarea spaţială a distanţei pe care o parcurge un autoturism până la punctul lor de interes predefinit (un magazin, un supermarket, o bancă, etc), într-o unitate de timp. Cele mai des utilizate unităţi de timp sunt 5,10 şi 15 minute, ţinând cont de regulile de circulaţie în vigoare. Punctul central de interes analizat poate fi atât punctul de plecare, cât și punctul de sosire. Aceste tipuri de hărți sunt realizate din zone concentrice aferente timpilor de mers și sunt numite Drive Time Heat Map.

Un alt fel de Drive Time poate fi o aplicaţie utilă şi pentru persoanele fizice (sau firmele care oferă soluţii de hartă pentru gps). Aceste soluţii de Drive Time ajută persoanele care se deplasează cu maşina să afle care e timpul de conducere pentru un traseu rutier ales, care e timpul pentru a conduce între două obiective din oraş sau între două localităţi din ţară. Pentru companii, o astfel de analiză poate fi folosită pentru optimizarea distribuției unei produs livrat la mai mulți clienți. Astfel, putem indica timpul sau distanța minimă de condus pentru distribuție şi putem afișa traseul.

Ca modalitate de prezentare, Drive Time de tip Heat Map este oferit sub formă grafică transpusă pe hartă. Datele referitor ale zonelor de Drive Time (de 5, 10, 15 minute) pot fi trimise și în format tabelar şi include date demografice, pe categorii de sex şi vârstă.