Cum te poate ajuta Geo demografia

RTEmagicC_Densitate.jpgFenomenele sociale sunt în general studiate de companiile specializate în domeniul analizei de piaţă, marketingului şi sondajelor, datele astfel obţinute fiind interesante la mai multe nivele de analiză. Prin geo demografie, fenomenele sociale pot fi abordate şi înţelese într-o nouă dimensiune, în complexitatea lor spaţială.

Utilizând bazele noastre de date, corelăm datele socio-demografice (grupe de vârstă, sex, venituri, etnie, nivel de studii, etc.) cu datele geografice extinse pe care le avem, ajungând la o interpretare mai nuanţată a rezultatelor studiilor sociale sau a datelor deja existente. Soluţiile cartografice care rezultă în urma procesului de geo demografie oferă, de exemplu, în domeniul medical, posibilitatea de a vizualiza propagarea unor agenţi patogeni în teritoriu, în doemniul economic, reprezentarea spaţială a veniturilor populaţiei pe hărţi complexe, în domeniul politic, rezultatele alegerilor pe regiuni şi pe categorii demografice expuse pe hartă, şi multe altele.

RTEmagicC_Populatie.jpgDe asemenea, realizăm studii de geo demografie special destinate companiilor care vor să analizeze profitabilitatea unei anumite locaţii, din punct de vedere al populaţiei din zonă. În urma studiului efectuat, oferim răspunsuri valoroase la întrebări precum: care este densitatea populaţiei pe o rază de 500 de metri în jurul magazinului propriu, care este tipologia socio-demografică în zona în care se află o filială, care sunt veniturile populaţiei în zona în care se intenţionează o amplasare, etc. Pe baza informaţiilor legate de contextul geografic şi demografic, se pot lua decizii privind locaţia potrivită cu scopurilor şi strategiile de dezvoltare ale companiei.

Dispunem de baze de date spațiale care conţin informaţii complete şi actuale privind populaţia ţării, pe baza cărora putem crea hărţi care conțin densitatea populației pe zone la nivel de unități administrative din întreaga țără, sau diferențiat pe categorii de vârstă și sex pentru cele 41 de reședințe de județ din România. În funcţie de fenomenul investigat,  realizăm hărţi tematice –  în format vectorial sau raster, hărţi tipărite sau hărţi de perete. Aceste hărţi pot fi personalizate.